Vastaa kyselyyn vihapuheen ja häirinnän ilmenemisestä

Julkaistu 8.3.2022

Vastaa oikeusministeriön tilaamaan kyselyyn vähemmistöryhmiin kohdistuvan vihapuheen ja häirinnän ilmenemisestä ja sen vaikutuksista turvallisuuden tunteeseen. Kyselyyn voi vastata, vaikka ei itse ole kohdannut vihapuhetta tai häirintää.

Kyselyn tuloksia hyödynnetään tilannekatsauksen päivittämisessä. Lisäksi tuotetaan tietoa siitä, minkälaisia toimenpiteitä tulisi edelleen kohdentaa vihapuheen ja häirinnän ennaltaehkäisemiseksi ja siihen puuttumiseksi.

Kyselyyn voi vastata suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi:

Suomenkielinen kysely

Ruotsinkielinen kysely

Englanninkielinen kysely

Samassa osoitteessa halukkaat voivat ilmoittautua henkilökohtaiseen haastatteluun. Haastatteluun voi ilmoittautua myös ottamalla suoraan yhteyttä selvityksen tekijään.

Selvityksen kohderyhmiä ovat vieraskieliset, ulkomaan kansalaiset, maahanmuuttotaustaiset, romanit, suomenruotsalaiset, saamelaiset, vammaiset, seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön kuuluvat sekä uskonnolliseen vähemmistöryhmään kuuluvat. Vastaava kysely toteutettiin syksyllä 2015 (raportti löytyy täältä.  

Selvityksen toteuttaa oikeusministeriön tilauksesta Owal Group Oy. Lisätietoja: Laura Jauhola p. 050 443 1841, laura@owalgroup.com tai erityisasiantuntija Katriina Nousiainen katriina.nousiainen@gov.fi, p. 029 515 0275.