Sosiaalisen valmennuksen kurssit

Tule vahvistumaan, hankkimaan tietoa ja vaihtamaan kokemuksia vertaisten kanssa.

Sosiaalinen valmennus on ryhmätoimintaa, jossa saat vertaistukea samaa kokeneilta ihmisiltä. Sinua kuunnellaan, arvostetaan ja autetaan. Kursseilla ja vertaisryhmissä saat turvallisen tilan itsellesi ajankohtaisten asioiden käsittelyyn. Tarvittaessa tarjoamme myös yksilöllistä sosiaaliturvaan, palveluihin ja oikeuksiin liittyvää neuvontaa ja ohjausta.

Järjestämme jälleen kesällä 2023 kursseja perheille, nuorille ja aikuisille. Aikuisten kurssit pidetään CP-liiton kurssikeskus Moijalassa, lapsiperheiden kurssit Eurajoen kristillisellä opistolla, nuorten osittainen perhekurssi Liikuntakeskus Pajulahdessa Nastolassa ja nuorten kurssi Iiris-keskuksessa Helsingissä.

Kurssejamme kohdennetaan vuosittain hieman erilaisille ryhmille. Esimerkiksi kouluikäisten lasten perhekurssi on tällä kertaa tarkoitettu erityisesti niille perheille, joissa lapsi tarvitsee paljon apua. Tässä ryhmässä ”kysyntä ylitti tarjonnan” vuonna 2022, joten korjaamme nyt tilannetta.

Perheille

Perhekursseilla virkistytään, leikitään, iloitaan, keskustellaan ja etsitään yh­dessä vastauksia vaikeisiinkin kysymyksiin. Asioita käsitellään aikuisten ja lasten näkökulmasta. Vanhempien ohjelma sisältää ohjattuja kes­kusteluja ja asiantuntija-alustuksia. Lisäksi le­vätään ja tutustutaan kurssipaikan lähistöltä löytyviin kohteisiin. Lapsille järjestetään omaa toimintaa.

Kurssit on tarkoitettu perheille, joissa lapsella on cp-vamma, mmc ja/tai hydrokefa­lia. Lapsella voi olla myös muita vammoja tai sairauksia. Perhekurssien hakuaika päättyy 26.3.2023.

Tarkemmat tiedot kurssista ja linkki hakulomakkeeseen avautuvat, kun klikkaat haluamasi kurssin nimeä.

Kesällä 2023 järjestettävät kurssit

Pienten lasten perhekurssi (1–3-vuotiaat) 10.–15.6.2023 (kurssinumero 100301)

Koko perheen hyvinvointi 1. (4–7-vuotiaat) 2.–7.7.2023 (kurssinumero 100302)

Koko perheen hyvinvointi 2. (8–12-vuotiaat) 8.–13.7.2023 (kurssinumero 100303)

Uskalletaan yhdessä, osittainen perhekurssi (13–17-vuotiaat), koko perhe 21.–23.7.2023 ja nuoret, joilla on vamma 23.–26.7.2023 (kurssinumero 100300)

Lapsiperheille suunnattussa Perheposti-uutiskirjeessä kerromme toiminnastamme ja ajankohtaisista asioista.

Haluan tilata Perheposti-uutiskirjeen


Nuorille

Hirvittääkö olla vieraiden ihmisten kanssa ilman omia aikuisia? Näin kokevat monet muutkin. Tarjoamme tänä kesänä mahdollisuuden tulla ikätoverien seuraan yhdessä läheisen kanssa, mutta myös ihan itsekseen.

Tule nauttimaan seikkailusta, liikunnasta tai eräretkeilystä. Et tarvitse omaa avustajaa, mutta voit käyttää kurssin aikana täydentäviä kom­munikaatiokeinoja tai tulkkia. Tule mukaan turvallisin mielin, saat varmasti tukea tarvitse­miisi asioihin ja uusia kavereitakin.

Nuorten kurs­sit on tarkoitettu 13–17-vuotiaille, joilla on cp-vamma, mmc ja/tai hydrokefalia. Ne eivät sovellu nuorille, joilla on keskivaikea tai vaikea kehitysvamma. Haku­aika päättyy 16.4.2023.

Tarkemmat tiedot kurssista ja linkki hakulomakkeeseen avautuvat, kun klikkaat haluamasi kurssin nimeä.

Urbaani jujutsuseikkailu 12.–17.6.2023 (kurssinumero 100309)

Erätulille läheisen kanssa 4.–6.8.2023 (kurssinumero 100320)


Aikuisille

Tule etsimään avaimia itsemyötätuntoiseen oloon ja oman näköiseen elämään. Lupaamme luovaa tekemistä, elämyksiä ja kohtaamisia vertaisten seurassa. Ohjelma muodostuu teeman mukaisesta yhteisöllisestä toiminnas­ta.

Apua on tarjolla kaikkiin tarvitsemiisi toi­miin, mutta sinun on ohjattava avustamista it­se. Kursseilla työskentelee yleisavustajia, jotka auttavat sinua kaikissa tarvitsemissasi toimis­sa. Henkilökuntaan ei kuulu terveydenhuollon ammattilaisia.

Kurssit on tarkoitettu yli 18-vuotiaille, joil­la on cp-vamma, mmc ja/tai hydrokefalia. Ne eivät sovellu henkilöille, joilla on keskivaikea tai vaikea kehitysvamma. Hakuaika päättyy 16.4.2023.

Tarkemmat tiedot kurssista ja linkki hakulomakkeeseen avautuvat, kun klikkaat haluamasi kurssin nimeä.

Musiikkia ja liikuntaa 6.–11.6.2023 (kurssinumero 100314)

Voimaa luonnosta 28.6.–3.7.2023 (kurssinumero 100315)

Musiikkia ja tanssia 20.–25.7.2023 (kurssinumero 100316)


Miten kursseille haetaan?

Voit hakea kurssille sähköisellä lomakkeella tai kurssiesitteestämme löytyvällä paperilomakkeella. Sähköinen lomake on kurssikohtainen ja avautuu sivulta, jonne pääset klikkaamalla kurssin nimeä.

Sähköiset hakulomakkeemme ovat nyt auki ja kurssiesite postitetaan CP-lehden liitteenä 2.2.2023.

Perhekurssien hakuaika päättyy 26.3.2023

Nuorten ja aikuisten kurssien hakuaika 16.4.2023

Kerro hakemuksessasi, miksi tarvitset juuri nyt kurssille osallistumista ja millaisiin asioihin toivot vertaistukea. Liitä hakemukseen kopio tai kuva kuntoutussuunnitelmasta, palvelusuunnitelmasta tai epikriisistä, jossa on kurssin sujumista ja avustamista varten tarvittavat tiedot vammaisen osallistujan toimintakyvystä. Sähköiseen hakemukseen voit liittää word-, pdf- tai kuvatiedoston.

Mitä kurssit maksavat?

Toiminta toteutetaan Veikkauksen tuella ja kurssit ovat osallistujille maksuttomia. Voit hakea kurssihakemuksen yhteydessä CP-liitolta myös matkakustannusten korvausta. Se voidaan myöntää vammasta aiheutuvan erityistarpeen tai taloudellisen tilanteen perusteella ja kustannukset korvataan halvimman matkustustavan mukaan. Oman auton käytöstä maksamme enintään sairausvakuutuslain mukaisen korvauksen.

Miten kurssien osallistujat valitaan?

Kurssivalinnat tekee CP-liiton kuntoutustoimikunta. Valinnassa otetaan huomioon hakemuksessa esitetyt perustelut, esimerkiksi tiedon ja tuen tarve tai elämäntilanteen kuormittavuus. Lisäksi valintaan vaikuttavat mahdollinen aiempi osallistuminen ja se, että kurssilaisista muodostuu aidosti vertaistuellinen ryhmä.  

Moijalan kurssikeskus Hattulassa (Ihalemmentie 437) Kuva: CP-liiton kurssialbumi


Kysy lisää

koordinaattori

Anne Heiskanen

044 059 2600

johtava asiantuntija

Päivi Ritvanen

040 765 9497

Lue lisää:

Etäsope tarjosi uusia ystäviä, tietoa ja voimaantumista

Kurssi toi iloa ja antoi uusia ajatuksia.

Moijala

Tutustu Hattulassa sijaitsevaan Moijalan kurssikeskukseen.

Vertaisuutta, viisautta ja kesäistä toimintaa

Eurajoen kurssikeskuksella järjestettiin vertaistukileiri perheille kesällä 2022.