Dokumentti unelmista ja ystävyydestä

Julkaistu 1.10.2023

Maailman CP-päivänä 6.10.2023 saa ensi-iltansa Este-dokumenttielokuva. Elokuva kertoo Mika Fältin matkasta kohti 6000 metrissä sijaitsevaa Marmolejo-vuoren huippua yhdessä dokumentin kuvaaja Joonas Mattilan sekä vuoristo-opas Juho Lukkarin kanssa.

Fält vammautui lapsena aivoverenvuodon seurauksena. Cp-vamma ei ole kuitenkaan estänyt häntä tekemästä haluamiaan asioita.

- Omilla valinnoilla ja peräänantamattomuudella voi merkittävästi vaikuttaa siihen, millaisen elämän itselleen rakentaa ja mitä on mahdollista saavuttaa, olivat lähtökohdat sitten enemmän tai vähemmän haasteelliset.

Mustavalkoisessa kuvassa mies katsoo suoraan kameraan, ei hymyile.
Este-dokumentti julkaistaan 6.10.2023.

Fält kertoo olleensa aina utelias kokeilemaan uusia asioita. Lokakuussa ilmestyvästä CP-lehdestä voikin lukea, miten hän alun perin päätyi laskettelun maailmaan. Vapaalaskuun Fält tutustui 2000-luvun alussa, kun hän päätti silloisten laskukavereidensa kanssa osallistua Kilpisjärvellä vapaalaskun SM-kisoihin.

Vapaalasku ja erityisesti sen tarjoama porukka, on tuntunut omalta alusta asti.

- Koen olevani tässä yhteisössä laskija siinä kuin muutkin ympärilläni. Minulla nyt vain sattuu olemaan tällainen ominaisuus, jollain toisella on jokin muu haaste.  

- En välttämättä pysty samoihin asioihin suksilla kuin vertaisryhmäni, mutta rajoitteeni huomioidaan ja sen tuomin haasteisiin haetaan yhdessä ratkaisua, Fält kertoo.

Dokumentti onkin hieno puheenvuoro unelmien toteuttamisesta, sekä yhdessä tekemisestä ja ystävyydestä.

Fältistä on julkaistu aiemminkin minidokumentti Ylen Erätulilla-ohjelmaan. Silloin hän kiipesi ja laski Elbrunvuoren. Dokumentti sai hyvän vastaanoton ja Fältille jäi tunne, että hänellä on vielä lisää tarinoita jaettavaksi.

Este-dokumentti kiertää alkutalven erilaisissa elokuvatapahtumissa. Lisätietoja löydät Mika Fältin Intagram-tililtä @este_documentary.

Kysy lisää

viestintäkoordinaattori

Elisa Kaartinen

0440592640