Verkossa: Asiaa nuoren itsenäistymisestä vanhemmille -webinaari

20.9.2023

Kello: 19.00 - 21.00

Verkossa (Teams)


Pitää kiinni vai päästää irti - itsenäistymisen ristiaallokossa. Miten tukea nuorta itsenäistymisprosessissa?

Miten keskustella erityisnuoren kanssa seksuaalisuudesta ja kehonkuvasta sensitiivisesti?

Millaisilla palveluilla nykyinen lainsäädäntö tukee perheiden arkea, ja mitä mahdollisuuksia uusi vammaispalvelulaki voi tarjota?

Tule mukaan kuulemaan lisää aiheista Voimavarana perhe -hankkeen syksyn ensimmäiseen webinaariin! Webinaari on suunnattu vanhemmille, joiden nuorella on cp-vamma, mmc tai hydrokefalia.

Kolme ihmistä hymyilee yhdessä.

Asiaa nuoren itsenäistymisestä vanhemmille -webinaarin asiantuntijat:

  • Psykologi ja psykoanalyytikko Pauliina Stjernvall on itsekin erityisnuoren äiti. Hän on toiminut paitsi yksityisenä ammatinharjoittajana myös muun muassa valtion erityiskoulussa sekä erityisammattikoulussa. Stjernvall pohtii puheenvuorossaan tukea tarvitsevan nuoren itsenäistymistä vanhemmistaan sekä vanhemman itsenäistymistä nuorestaan.
  • Pinja Eskola on seksuaalineuvoja, joka on toiminut paljon myös kokemustoimijana. Eskolan puheenvuorossa kuulemme, miten tukea nuorta, jolla on vamma, muodostamaan positiivinen minäkuva ja eheä suhde seksuaalisuuteensa.
  • Juristi Elias Vartio johtaa omaishoitajaliitossa vaikuttamistoimintaa ja tukee liittoa oikeudellisena asiantuntijana. Vartion puheenvuorossa opimme perheitä arjessa tukevasta nykyisestä lainsäädännöstä sekä uuden vammaispalvelulain mahdollisuuksista.

Ilmoittaudu mukaan webinaariin 16.9.2023 mennessä tästä linkistä.

Webinaari on osa Voimavarana perhe -hankkeen kolmiosaista webinaarisarjaa, joka sisältää napakoita, arkeen konkreettisia keinoja tarjoavia asiantuntijapuheenvuoroja nuorille ajankohtaisista asioista. Loka- ja marraskuussa käsitellään seuraavia aiheita:

  • 11.10.2023 kello 19.00–20.30 Asiaa ravitsemuksesta ja suolistosta nuorten vanhemmille. Tule kuulemaan arkea helpottavia vinkkejä nuoren ravitsemukseen ja hyvinvointiin sekä toiminnallisiin vatsavaivoihin kuten ummetukseen liittyen.
  • 1.11.2023 kello 19.00–20.30 Asiaa kivusta ja tunnesäätelystä nuorten vanhemmille. Kipu sekä tunnesäätelyn vaikeudet ovat osa arkea monella meidän nuoristamme. Tule kartuttamaan keinoja arjen haasteisiin.

Järjestämme webinaarit Teams-videopuhelun kautta. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille kolme päivää ennen webinaaria.

Noudatamme CP-liitossa turvallisemman tilan periaatteita. Käythän tutustumassa periaatteisiin ennen tapahtumaan osallistumista. Linkki cp-liitto.fi/turvallisemman-tilan-periaatteet/

Kysy lisää

suunnittelija

Varpu Perämäki

044 401 5646