Tekstin koko:

Pienennä Suurenna
Suomen CP-Liitto

PÄIVÄTOIMINTA

CP-liitto tarjoaa pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla asuville liikuntavammaisille aikuisille pääsääntöisesti arkipäivisin mielekästä, laadukasta ja monipuolista toimintaa.


Päivätoiminnan tavoitteena on syrjäytymisen ehkäiseminen, sosiaalisten kontaktien luominen sekä virikkeellisen toiminnan suunnittelu ja toteutus.


Päivätoiminnassa käy viikon aikana keskimäärin 35 osallistujaa, ja päivittäin mukana on 1315 osallistujaa. Toimintapäiviä voi olla 15 viikon aikana.


Päivätoiminnassa työskentelee vastaava ohjaaja, kaksi ohjaajaa ja neljä vammaisavustajaa.Tavoitteet

Päivätoiminnan perusperiaatteena on täysi itsemääräämisoikeus. Toiminnan sisältöä suunnitellaan toimintakausittain pidettävissä osallistujien kokouksissa, ja kokouksissa esiin nousseiden asioiden pohjalta rakennetaan seuraavan kauden toimintaa. 


Kaikki toiminta on osallistujille vapaaehtoista. Toiminta voi tapahtua ryhmissä tai se voi olla yksilöllistä henkilökohtaisesta tilanteesta riippuen.

 

Päivätoiminnasta kiinnostuneet voivat sopia tutustumiskäynnin vastaavan ohjaajan kanssa. Tutustumiskäynnillä selvitetään vastaako päivätoiminta osallistujan tarpeisiin ja onko vertaisryhmä oikea.


Toiminnan sisältö 

Toiminta muovautuu vuodenaikojen, toiveiden ja erilaisten resurssien mukaan. Jokainen päivä on erilainen, ja se voi sisältää esimerkiksi kädentöitä, leipomista, ulkoilua, shoppailua tai seurapelien pelaamista. Muiden ihmisten tapaaminen ja päivän lehden lukeminen voi tehdä  päivästä mielekkään.


Toimintaa on myös iltaisin ja viikonloppuisin, myös omien tilojen ulkopuolella. Pääsääntöisesti  toimintapäivä alkaa arkisin klo 9.00 ja päättyy klo 15.30. Iltajuhlilla ja viikonlopun tapahtumilla on luonnollisesti omat aikataulunsa.

 

Hakeminen

Päivätoimintaan voi hakea suoraan hakulomakkeella tai ottamalla yhteyttä omaan vammaispalvelun sosiaalityötekijään. 


Päivätoimintaan voi tulla tutustumaan sopimalla siitä vastaavan ohjaajan kanssa.PÄIVÄTOIMINNAN LAATUOHJE

paivatoiminta kansi

CP-liiton julkaisuun Elämän laatua arkipäivään on koottu päivätoiminnan laatuohjeet.YHTEYSTIEDOT

CP-liiton päivätoiminta

Malmin kauppatie 26, 1. krs.

00700 Helsinki

p. (09) 54075475


vastaava ohjaaja

Jaana Raitio

p. 0440 900 353

jaana.raitio(a)cp-liitto.fi 


facebook