Föreningen är till för personer med funktionsnedsättningar med cp, mmc och hydrocephalus från födseln eller som kommit under ett senare livsskede. Föreningen stöder även närvarande personer. 


Bästa medlemmar

Denna vår har varit unikt exceptionell och har också varit märkbar i föreningslivet.  Nylands CP-förenings verksamhet har, liksom nästan alla föreningar, stått stilla.

Nu finns det förhoppningar om att Korona gradvis kommer att blekna bort och vi kommer att kunna starta verksamheten såsmåningom. Det finns dock fortfarande ett behov av en hög grad av försiktighet och de frågor som rapporteras i denna utgåva beror på utvecklingen av situationen.

Toni Ainamo kan ge digitala råd på både finska och svenska. Vi kan träffas också personligen eller ta kontakt per telefon. Tjänsten är gratis för föreningens medlemmar.


Lauranmökki finns att hyra för sommaren

Terassinäkymä, jossa pöytä ja kuusi tuolia. Taustalla järvimaisema, veden taustalla puita. Terassilla ruukuissa pelargoneja.

Föreningens nya idylliska sommarstuga ”Lauranmökki” är tillgänglig för medlemmar att hyra under sommaren. Stugan ligger i Saimaa, vid stranden av den klara Louhivesi, addressen Turkinniementie 70, 52340 Ristiina.

För frågor som rör Lauras stuga, vänligen kontakta ordföranden i föreningen Gun Ainamo på 050-3776117 eller gun.ainamo@gmail.com

Mer om Lauranmökki på finska


kontaktuppgifter

E-postadress: uudenmaancpyhdistys@outlook.com
Facebook
Instagram

Verkställande direktör 
Sari Laiho
Malmin kauppatie 26, 2:a våningen
00700 Helsingfors
09 466 033,
040 148 9782

digitala råd på både finska och svenska
Toni Ainamo
toniucp@gmail.com
tel. 044 563 1982

assistent/kontorsarbetare
Liisa Uski
liisa.ucp@gmail.com

Cp-föreningens tre organisationsplanerare kommer att finnas där för dig lokalt. Du kan kommunicera med designern i ditt område för information, till exempel om aktiviteter cp Association.

Kysy lisää

järjestösuunnittelija

Piia Jolla

040 092 1574