Tuetut lomat

Lähtisitkö lomalle? Tuettu lomatoiminta tarjoaa kodin ulkopuolisen loman niille perheille ja aikuisille, joilla ei muuten olisi mahdollisuutta siihen esimerkiksi terveydellisistä, sosiaalisista tai taloudellisista syistä. Tuetun loman tavoitteena on lisätä osallistujien hyvinvointia.

Vuoden 2024 lomat

Vertaisloma toimintarajoitteisille aikuisille, Kylpylähoteli Peurunka 5.5.–10.5.2024
Haku lomalle avataan helmikuussa 2024.

Voimaa vertaisuudesta -lomat lapsiperheille, Sport & Spa Hotel Vesileppis 28.7.–2.8.2024
Haku lomalle avataan huhtikuussa 2024.

Lomat ovat STEAn tukemaa sosiaalista lomatoimintaa. CP-liitto järjestää tuettuja lomia yhteistyössä Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n kanssa, joka valitsee lomatuen saajat sosiaalisin, taloudellisin ja terveydellisin perustein.


Kuka voi saada lomatukea?

Lomatukea voivat hakea Suomessa vakituisesti asuvat ihmiset. Hakija perustelee itse lomatuen tarpeen vapaamuotoisesti hakemuksessa. Tuen myöntämiseen vaikuttavia tekijöitä ovat mm. ensikertalaisuus, tulotiedot, velat ja sairauskulut, terveyteen liittyvät perusteet ja hakijan elämäntilanne.

Lomatukea myönnetään korkeintaan joka toinen vuosi.

Lomilla on täysihoito ja osittain ohjattua toimintaa. Omatoimilomailu on mahdollista. Matkakustannuksista jokainen vastaa itse. 

Kustannukset

Lomien osallistujilta peritään kustannusten omavastuuosuus. Osallistuja maksaa myös matkat lomakohteeseen ja huolehtivat itse vakuutusturvasta.

Loman omavastuuosuus on 25 e/vrk aikuisilta ja 17 vuotta täyttäneiltä. Alle 17-vuotiailta ei peritä omavastuuta. Lomaan sisältyy täysihoito, majoitus kahden hengen huoneessa tai perhelomilla perhekoon mukaisissa huoneissa/huoneistoissa, ryhmäkohtainen ohjelma, yleinen vapaa-ajanohjelma, lomapaikan allasosaston ja kuntosalin käyttö. Perhelomalla 1–4 vuotiaiden lastenhoito (4 x 2 h).

Päivittäistä avustamista tarvitsevat hakeutuvat lomalle oman avustavan henkilön kanssa:

  • Omainen tai ystävä: Eri taloudessa asuva omainen tai ystävä täyttää oman lomahakemuksen perusteluineen. Lomakustannus: omavastuuosuus 25 e/vrk.
  • Työsuhteessa oleva henkilökohtainen avustaja: Avustajan tiedot lisätään avustettavan lomahakemukselle. Henkilökohtaisen avustajan lomakulut (majoitus + ruoka) maksaa MTLH. Avustaja vastaa lomalaisen avustuksen tarpeesta loman ajan.


Hakeminen

Täytä sähköinen hakemus tai täytä tulostettava lomahakemus ja palauta se osoitteeseen:

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto
Ruoholahdenkatu 8, 4. krs
00180 Helsinki
lomat@mtlh.fi

Huomioithan, että lomilla ei ole paikalla avustajia. Jos tarvitset henkilökohtaista avustajaa arjessa tai tarvitset henkilökohtaisen avustajan mukaan lomalle.

Lue lisää tuetuista lomista ja lomatuen hakemisesta MTLH:n sivuilta


Lisätiedot

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry
Ruoholahdenkatu 8, 4. krs
00180 Helsinki
lomat@mtlh.fi

Puhelinpalvelu
p. 010 2193 460
avoinna arkisin klo 9–13

Kysy lisää

järjestösuunnittelija

Merja Partanen

040 575 3022

Hermanninaukio 2 A, 70100 Kuopio