Tekstin koko:

Pienennä Suurenna
Suomen CP-Liitto

VIISI VUOSIKYMMENTÄ VÄLITTÄMISTÄ

CP-liitto on 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi julkaissut historiikin Viisi vuosikymmentä välittämistä. Historiikissa käydään läpi CP-liiton historiaa liiton perustamisen ajoilta 1950-luvun puolivälistä näihin päiviin saakka.

Historiikin on kirjoittanut toimittaja Petra Sneck, joka teki syksyllä 2014 ison urakan: hän luki läpi kaikki CP-lehden vuosikerrat, teki muistiinpanoja ja haastatteli CP-liiton toiminnassa mukana olleita ja olevia ihmisiä. Työstä syntyi kertomus CP-liiton ensimmäisestä viidestä vuosikymmenestä.

Menneiden vuosikymmenten tarkastelu piirtää kuvan ihmisen näköisestä järjestöstä. CP-liiton ja sen jäsenyhdistysten toiminnassa on aina ollut vammaisia ihmisiä ja heidän läheisiään, jotka ovat osaltaan kehittäneet järjestöä sellaiseksi kuin se on tänä päivänä.

Viisi vuosikymmentä välittämistä -historiikki jaetaan vuoden 2015 aikana CP-lehden välissä. Historiikista on myös otettu pieni erillispainos.

Historiikin osat

1960-luku: CP-liiton ensi askeleet
1970-luku: Oikeuksienvalvonnan aikaa
1980-luku: Kohti parempia palveluita ja täysivaltaista osallistumista
1990-luku: Romuttaako lama kaiken?
2000-luku: Henkilökohtaista apua ja avoimuutta

historiikki kansi