Tekstin koko:

Pienennä Suurenna
Suomen CP-Liitto

AIKUISTOIMINNAN MENNEITÄ TAPAHTUMIA


Uusivuosi Moijalassa


Moijalassa juhlittiin Uutta vuotta ensimmäistä kertaa, luotiin uusia perinteitä, taikoja tehden, tinaa valaen ja myöhään yöhön maailmaa parannellen.


Kuvia tunnelmista voit katsella täältä vielä tammikuun aikana.


Kansainvälisenä vammaistenpäivänä 3.12.2016


Lämpöö ja Lempee oli tapahtuma aikuisille, jotka halusivat saada tietoa seksuaalisuuteen liittyvistä asioista ja viettää aikaa vertaisessa seurassa Kansainvälistä vammaistenpäivää juhlistaen.


Ohjelmassa oli luento seksuaalioikeuksista, keskusteluja ja puheeksi ottamista mm. improvisaatioharjoitusten kautta, tanssiesityksiä ja rentoa yhdessäoloa. 


Mukana oli kolmisen kymmentä henkilöä eri puolilta Suomea. Validia kuntoutus Lahti tarjosi hyvät puitteet tapahtumalle ja esteettömän hotellimajoituksen saattoi varata kätevästi saman katon alta.


Tapahtuma toteutettiin yhteistyössä Lahden Seudun CP-yhdistys ry:n, Validia Kuntoutus Lahden ja Elä täysii-klubin kanssa


Itä- ja Keski-Suomen alueen aikuisten tapaaminen Vesileppiksessä 17.-18.9.2016

Alueen aikuisvastaavien kanssa järjestettiin viikonlopun mittainen virkistystapahtuma Sport & Spa hotel –Vesileppiksessä Leppävirralla. 

Ohjelmassa oli asiaa hyvinvoinnista ja liikunnasta, kylpylämaailmasta nautiskelua ja keilailua, hyvää seuraa ja ruokaa unohtamatta.


Juhannus Moijalassa

24.-25.6.2016 vietettiin Moijalassa taas keskikesän juhlaa perinteisin menoin. Kesä oli kauneimmillaan ja luonto antoi parastaan. Juhannusaatossa tuntui olevan sitä jotain, ainutlaatuista ja yksin Moijalaan kuuluvaa. Nautittiin hyvästä ruuasta, saunottiin, seurusteltiin, tanssittiin ja pelailtiin.


Aikuistoiminnan kesäpäivät Tampereella

CP-liiton aikuistoiminnan 20 toimintavuotta juhlistettiin valtakunnallisilla kesäpäivillä Tampereella  10.-12.6.2016. Mukana oli yli 80 osallistujaa avustajineen eri puolilta Suomea.  Ohjelmassa oli asiaa kuntoutuksesta, seksuaalisuudesta ja vammaisten ihmisten oikeuksista.

Illalla nautittiin yhdessäolosta, vaihdettiin kuulumisia ja väkeä viihdytti Ilpo Kaikkonen Duo.


Luontoretki Möhköön 3.-6.9.2015

CP-liitto järjesti cp-, mmc- ja hydrokefaliavammaisille aikuisille luontoretken aivan itärajan tuntumassa sijaitsevaan Möhkön kylään Ilomantsissa 3.–6. syyskuuta 2015.


Majoitus ja ohjelma järjestettiin Mantan majatalossa. Ohjelmassa oli osallistujien toiveista riippuen esimerkiksi retkeilyä, melontaa, sienestystä, kalastusta, marjastusta, luontovalokuvausta, kulttuuria, historiaa sekä tietysti mukavaa yhdessäoloa ja vertaistukea.

Hurja mysteeri -larppi

CP-liitto ja ja Malike-keskus järjestivät yli 16-vuotiaiden vaikeavammaisten larpin eli liveroolipelikurssin valtakunnallisen roolipelitapahtuman Ropeconin yhteydessä Espoon Otaniemessä 15.-17. toukokuuta 2015.
 


Vammaispoliittinen vaalikeskustelu

CP-liitto järjesti kaikille avoimen vammaispoliittisen vaalikeskustelun ennakkoäänestyksen alkupäivänä keskiviikkona 8.4. klo 13–15. Mukaan keskustelemassa olivat eduskuntavaaliehdokkaat:

 

Lauri Alhojärvi (komm.)

Ira Grandén (r.)

Kirsi Helin (ipu)

Veronika Honkasalo (vas.)

Kati Juva (vihr.)

Seija Muurinen (kok.)

Sara Paavolainen (sd.)

Terhi Peltokorpi (kesk.)

Antti Valpas (ps.)

 

Tilaisuuden juonsi CP-liiton palvelupäällikkö Ilona Toljamo

Kykyä itsenäiseen elämään -koulutus

CP-liiton aikuistoiminta ja Itsenäiseen elämään sopivin palveluin -hanke järjestivät Kykyä itsenäiseen elämään -koulutusviikonlopun lievästi vammaisille sekä cp-yhdistysten aikuisvastaaville 21.-23.11.2014. Viikonlopun aikana perehdyttiin toimintakyvyn arvioinnin kysymystyökalu Kykyrin käyttöön ja kannustettiin osallistujia markkinoimaan Kykyrin käyttöä oman yhdistyksensä jäsenille.

 

Kehityskoordinaattori Tuomas Tuure Kynnys ry:stä oli kertomassa osallistujille sote-uudistuksesta. Tutkija Suvi Ylönen Niilo Mäki Instituutista taas puhui hahmottamisen vaikeuksien kuntoutuksesta sekä esitteli aiheeseen liittyvää Hahku-hanketta.


Kuvia viikonlopusta on aikuistoiminnan Facebook-sivulla.

Aikuistoiminnan kesäpäivät Oulussa

CP-liiton aikuistoiminnan neljännet valtakunnalliset kesäpäivät vietettiin helteisessä Oulussa 11.-13.7.2014. Mukana oli n. 60 osallistujaa avustajineen ympäri Suomea. Ohjelmassa oli asiaa seksuaalisuudesta, päihteistä ja riippuvuuksista sekä vammaispolitiikan ajankohtaisista kuulumisista. Myös paikallinen kansanedustaja Pirkko Mattila kävi kokousväen tentattavana. Oulun CP-yhdistys järjesti kohtaamispaikka Seepparissa mieleenpainuvan illanvieton.

Kuvia tapahtumasta löytyy täältä.
EU-vaalitilaisuus 12.5.2014

CP-liiton aikuistoiminta ja päivätoiminta järjestivät osallistujien aloitteesta EU-vaalitilaisuuden Malmilla päivätoiminnan tiloissa. Mukana olivat ehdokkaat Kimmo Kiljunen (SDP), Sanna Lehtinen (Kesk.), Pia Lohikoski (Vas.) ja Johanna Sumuvuori (Vihr.). Tilaisuuden juonsi toiminnanjohtaja Tomi Kaasinen.

Naisten päivä Tampereella 8.-9.3.2014

Ensimmäistä kertaa järjestetyssä Naisten päivän tapahtumissa kuultiin hemmotteluhoitojen lomassa naisasiaa. Projektikoordinaattori Sari Laiho puhui vammaisten naisten oikeuksista ja vammaisjärjestöjen naisverkostosta. Tutkijatohtori Sinikka Torkkola puolestaan luennoi sukupuolesta ja terveydestä.

Aikuisten tapahtuma Kyyhkylässä

CP-liitto järjesti yhteistyössä Itä-ja Kaakkois-Suomen CP-yhdistysten ja aikuistoimijoiden kanssa aikuisten viikonlopun Mikkelin Kyyhkylässä 28.-29.9.2013. Tapahtumaan ilmoittautui mukaan iso joukko aikuisia, ja hauskaa oli! 

Viikonloppu tarjosi Kyyhkylän maisemissa toimivat puitteet aikusiten tapaamiselle. Tärkeintä oli toisten aikuisten tapaaminen ja yhdessäolo! Lauantai kului saunoen, rupatellen ja ruokaillen. Illan aikana saatiin myös kutkuteltua nauhermoja kun paikalla vieraili yllärtysohjelman merkeissä Kyllikki


Sunnuntain osuus koostui Ville Salmisen Arvosta itseäsi -aiheisesta luennosta, ja kotimatkalle lähdettiin iloisin ja hymyilevin mielin!


Kiitokset kaikille viikonloppua suunnittelleille aikuisille ja mukana olleille!

Juhannus MoijalassaMoijala

Suomen CP-liiton aikuistoiminta järjesti perinteisen Moijalan juhannuksen. Mukana oli uusia ja vanhoja kasvoja, ja kaikille riitti mukavaa tekemistä Moijalan hienoissa kesämaisemissa!


Kiitokset kaikille mukana olleille!

Aikuisvastaavien koulutus Seinäjoella

CP-liitto järjesti aikuisvastaavien koulutuksen Seinäjoella 7.-9.6.2013. Seinäjoelle oli saapunut 16 innokasta aikuisvastaava ympäri Suomen. Aikuisvastaavat Seinäjoen koulutuksessa 8.6.2013Aikuisvastaavat ovat yhdistysten nimeämiä aikuistoiminnasta vastaavia henkilöitä, jotka toimivan oman alueensa aikuistoiminnan koordinaattoreina. Mikäli haluaisit mukaan oman alueesi aikuistoimintaan, ota yhteyttä oman alueesi aikuisvastaavaan!

AikuisvastaavatMoijalan talvitapahtuma 1.-3.3.2013

Nokipannu

Suomen CP-liiton aikuistoiminta järjesti talvitapahtuman 1.-3.3.2013 Moijalassa. Tapahtuma houkutteli mukaan pilkkimisestä ja ulkoilusta kiinnostuneita, mutta lupailtiin osallistujillemahdollisuutta myös telttasaunassa saunomiseen tai teltassa yöpymiseen! Ja tätä kaikkea osallistujilla myös oli mahdollisuus kokeilla.


Ohjelma oli suunniteltu niin että kaikki pääsivät halutessaan kokeilemaan ja osallistumaan. Yleisavustusta oli riittävästi ja jokaiselle oli lämpivät, asiaankuuluvat varusteet liikkumiseen sekä ulkoiluun. 


Aikuistoiminnan kesäpäivät Turussa 20.-25.5.2011

Vietimme Turussa aikuistoiminnan kesäpäiviä 20-22.5.2011
Teemana olivat ihmisoikeudet, henkilökohtainen apu ja ikääntyminen. Tarjolla oli mielenkiintoisia luentoja, mukavaa yhdessäoloa ja kulttuuria Kulttuuripääkaupunki Turussa.

Kesäpäivien ohjelman löydät tästä


Finland Ice Marathon Kuopiossa 21.2.2009

Suomen CP-liiton aikuistoiminnan, SOLIAn ja Aikuis-Malikkeen kanssa aloitettu yhteistyö sai loistavan avauksen Finland Ice Marathonilla Kuopiossa 21.2.2009. Tapahtumaan osallistuminen mahdollistettiin liikunnan apuvälineitä käyttäville ja 12,5 kilometrin luistelureitille lähti lähes 50 innokasta luistelijaa.
IMG 1317
   
IMG 1323

Aikuistoiminnan kesäpäivät 2008 Jyväskylässä

 

Aikuistoiminnan kesäpäiviä vietettiin 27.-29.6.2008 Jyväskylässä. Kesäpäivien aikana pidettyihin luentoihin voit tutustua alla olevista linkeistä:

 

 • Barbro Viljanen, lääketieteen ja kirurgian tohtori Lääkäri asiantuntijana (pdf) (1.1 MB)
 • Mikael Forss, johtaja Kansaneläkelaitos KELA ja vaikeavammaisten kuntoutus (pdf) (287.4 KB)

 • YHTEYSTIEDOT

  aikuistoiminnan suunnittelija

  Heidi Huttunen

  heidi.huttunen(a)cp-liitto.fi

  p. 040 5895 893


  facebook